Image Alt

Dankwoord

Een dankjewel

Hieronder vindt u een uitgebreide toelichting en een lijst van de bijdragers aan dit project. Zonder de hulp van deze partijen was een project van deze omvang bijna onmogelijk geweest.

Simone
IMG_9547
IMG_1632-1024x683

Dit project had niet gerealiseerd kunnen worden, zonder de hulp van medewerkers en vrijwilligers van het Nederlands Mijnmuseum. Een speciale dank gaat uit naar Simone Claessens, die hielp bij het organiseren van de bezoekjes aan het museum en interviews. Zij bood ons de gelegenheid en ruimte om de mijnbouwobjecten te documenteren. We willen Fons Bus bedanken voor zijn buitengewone steun bij het maken van 3D-objecten en interviews. Onze dank gaat ook uit naar Hans te Wiele en Nico Maar, die onze uitnodigingen om de interviews te geven aanvaard hebben en ons een beter begrip hebben gegeven over het werk en leven van een mijnwerker. We willen ook professor Schreibman bedanken voor haar deskundige advies en aanmoediging tijdens dit project. Ook assistent-professor Costas Papadopoulos voor zijn briljante en geduldige begeleiding tijdens het proces van het creëren van digitale collecties en de website.

Een speciaal bedankje gaat natuurlijk uit naar de studenten van de MA Media Studies: Digital Cultures aan de Faculteit der Letteren & Sociale Wetenschappen, Universiteit Maastricht. Van het ontwerpen van de website tot het uploaden en bewerken van content binnen zes weken, ze hebben enorm hard aan dit project gewerkt. Daar zijn ze:

Anna Bashuk, Aniek van den Brandt, Mia van der Burgt, Nora Chatib, Minro Chien, Emilia Chmielowska, Jacopo Corbelli, Paulo De Queiroz Golovattei, Inés Flor García, Ksenia Frydrych, Anne Funcke, Fabiënne Gerono, Theresa Geulen, Elena Giordano, Dou Hu, Ruqin Hu, Anna Ivanova, Esther Kamara, Armağan Çağlar Kara, Yuen Fei Li, Thiago Minete Cardozo, Steph Ochiel, Ilse Palmaers, Marie Piette, Laura Plum, Pincanny Poluan, Debbie Schlenger, Huilin Shi, Angel Shoylev, Julia Storch, Quinten Tolboom, Akvilė Valuntaite, Julia Weber, Fee Lucie Wiegandt, Inna Zabanova, Shuqing Zhang

Ten slotte willen we de volgende mensen en andere organisaties bedanken die ons hebben geholpen bij het ontwikkelen van deze website. Zonder hun bijdragen was dit niet mogelijk geweest, dus bedankt!

Mensen: Charlie Derks, Kevin Raetsen, Ronald van Buuren en zijn echtgenote, Leny Thelen

Organisaties: Nederlands Mijnmuseum, Demijnen.nl, Sketchfab, PowToon, Wikimedia Commons, Historiek.net

Literatuur

We hebben ook een pagina gewijd aan onze referenties. Om meer te weten te komen over de mijnbouwgeschiedenis en mijnbouwcultuur in Nederland, vind je hier meer informatie op de bibliografiepagina. Klik op de onderstaande knop om de pagina te bekijken.

Ontdek meer op de website van het Nederlands Mijnmuseum.

Hebt U vragen over het museum, deze website, over het project van de Universiteit van Maastricht of een andere vraag, stuur dan even een bericht.