Image Alt

De Heilige Barbara

Ontmoet de Heilige Barbara

Nog geen 50 jaar geleden werden in de Nederlandse regio Limburg alle mijnen gesloten. Vroeger, als je een mijnwerker was, zou Heilige Barbara je beschermd hebben tegen de gevaren van je beroep. Eeuwenlang staat Heilige Barbara wereldwijd bekend als de patroonheilige van professionals die met explosieven werken, van artilleristen tot wapensmeden. Dit gedeelte van de website gaat in op de geschiedenis, de legende en de symboliek van Sint Barbara en geeft een representatieve weergave van de beelden uit het Nederlands Mijnmuseum in 3D.

.

DE CULTURELE ARTIFACTEN VAN HET NEDERLANDS MIJNMUSEUM

Dit is een galerie van enkele van de culturele objecten van de Heilige Barbara die worden tentoongesteld in het Nederlands Mijnmuseum. De eerste afbeelding toont bijvoorbeeld een houten beeld van de Heilige Barbara, dat momenteel in het museum wordt getoond. Het staat direct naast de lift die de mijnwerkers diep onder de grond bracht. De getoonde artefacten zijn slechts voorbeelden die de betekenis van de Heilige Barbara binnen de mijncultuur kenmerken.

Behalve de tegel zijn alle objecten in 3D te bezoeken. Ontdek de modellen en het verhaal eromheen op onze sub pagina’s De Heilige Barbara in de geschiedenis en De betekenis van de Heilige Barbara.

Ontdek meer op de website van het Nederlands Mijnmuseum.

Hebt U vragen over het museum, deze website, over het project van de Universiteit van Maastricht of een andere vraag, stuur dan even een bericht.